MIVA / Zwemmen met een beperking
Binnen

MIVA / Zwemmen met een beperking

Met een handicap sporten en bewegen.

Het Sterrenbad beschikt over meerdere faciliteiten om het zwemmen ook voor personen met een handicap mogelijk te maken.

De kleedaccommodatie van het zwembad heeft een gescheiden kleedkamer voor personen met een beperking. Daarnaast is er ook een aparte doucheruimte aanwezig met een stang, tillift en alarm. .

Om vanuit de kleedkamer in het zwembad te komen kunt u gebruik maken van de bad rolstoel. Deze rolstoel kan vervolgens aan de tillift gekoppeld worden, zodat u op een prettige manier te water kunt gaan. Deze tillift constructie bevindt zich zowel boven het doelgroepbad als boven het recreatiebad.

Tijdens de Miva zwemuren kunt u een uur gebruik maken van het doelgroepbad (circa 34 graden). In dit uur zal er 20 minuten lang onder begeleiding van een ervaren instructeur les worden gegeven. Er worden oefeningen gedaan die goed zijn voor de mobiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Indien nodig kunt u na de les nog eigen revalidatie oefeningen doen. Er is een verminderde zwaartekracht; daardoor beweegt u gemakkelijker in het water.

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek

Tarieven

Enkel ticket
7,80
12 badenkaart (6 maanden geldig vanaf datum van aankoop)
78,00
25 badenkaart (12 maanden geldig vanaf datum van aankoop)
156,00
MIFare toegangspas (bij eerste keer aanschaf abonnement of meerbadenkaart)
8,50
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.