Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

0033_jip-033.jpg

Veelgestelde vragen over zwemlessen

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Dit kan vanaf 3,5 jaar en gaat via Zwemscore, ons online leerlingvolgsysteem.

4 weken abonnement 1 x per week les €83,00 
13 weken abonnement 1 x per week les €234,75
Inschrijven eenmalig 35,-

Belangrijke informatie: Voor de voorwaarden met betrekking tot betalen en opzeggen van lesgeld en abonnementen klikt u hier.

Please note: For the conditions of payment of tuition fees and the cancellation of your membership click here.

Je kunt je kind via ons leerlingvolgsysteem afmelden voor de zwemles. Mocht je er niet uitkomen; Klik hier om contact op te nemen.
In het geval dat je kind i.v.m. ziekte eenmalig niet naar de les kan komen, kan jouw kind een inhaalles volgen, mits de afmelding op tijd wordt doorgegeven.

Wil je contact over de verwachte wachttijd van jouw kind? Dat kan telefonisch of via e-mail. Klik hier om contact op te nemen.

Korte wachtlijsten, flexibel lessen inhalen en gecertificeerde docenten.

We bieden verschillende vormen van lesgeven zoals kleinere groepjes of ouder kind zwemles.

- Onze lesgevers zijn allemaal gediplomeerd en hebben veel ervaring.

- Je kan de vaardigheden van je kind volgen in ons online leerlingvolgsysteem.

- Iedere 6-8 weken is het mogelijk om een les mee te kijken.

- Iedere 6-8 weken is er diplomazwemmen.

- 46 weken in het jaar bieden wij zwemlessen aan en in de 6 weken zomervakantie bieden wij de mogelijkheid voor zomerlessen.

- In ons Café Plaza hangt een tv-scherm waarop je je kind volgt tijdens de zwemles. Dit beeld schakelt naar de verschillende baden. Tevens is er gratis WI-FI in de Café Plaza.

- Voor de deur van het Sterrenbad is er ruime gratis parkeergelegenheid.

- Het Sterrenbad Sportfondsen is in bezit van de Licentie ZWEM ABC en voldoet daarmee aan de nationale zwem veiligheidsnormen.

En zolang jouw kind op de wachtlijst staat (met een maximum van 6 maanden), kan jouw kind op vertoon van de lespas gratis zwemmen tijdens het vrijzwemmen, onder begeleiding van een betalende, meezwemmende volwassene. Zodra je kind op les zit kan dit op vertoon van een geldige leskaart.

De zwemlessen gaan altijd door. Alleen niet op officiële feestdagen. In de zomervakantie is er een aangepast zwemles rooster. Hier kun je lessen voor inkopen. Ouders van leskinderen worden daar altijd in juni over geïnformeerd.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Hier worden zo vaak mogelijk de scores toegevoegd. Het leerlingvolgsysteem kun je eenvoudig openen op de website. Klik hier om naar het leerlingvolgsysteem te gaan.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

Dit kan bij de receptie.

Het gemiddelde kind heeft 80 lessen nodig voor het behalen van diploma-A (op basis van reguliere lessen). Het ene kind doet er net wat langer over en het andere kind net wat korter. Het kan ook voorkomen dat een kind in het begin veel lessen nodig heeft voordat het vorderingen maakt en daarna een inhaalslag maakt (of andersom).

Dat is wel verstandig. Met de komst van de zwemparadijzen met wildwaterglijbanen en veel nieuwe vormen van recreatie in, op en bij het water, hebben kinderen meer vaardigheden nodig dan vroeger.

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet een heel uur alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken. Met opdrachtkaarten oefenen kinderen zelfstandig bepaalde vaardigheden die eerder al zijn aangeleerd. Hierdoor kan de zwemlesgever heel gericht met een klein groepje intensief iets oefenen.

Zeker! Hiervoor bieden wij een test(test les) aan om het niveau van het kind te bepalen. Hierna wordt het kind geplaatst in het juiste niveau.

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: 0900 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 53 64 69 28.

Heeft u verder nog vragen? Vraag deze dan aan de receptie van het Sterrenbad of mail naar sterrenbad@sportfondsen.nl We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.