Contact

Adresgegevens:
Het Sterrenbad
Generaal Winkelmanlaan 2
2243 AZ Wassenaar

Contactgegevens:
Tel: 070–511 31 04
E-mail: sterrenbad@sportfondsen.nl


Heb je een vraag? Wellicht staat je vraag tussen de veelgestelde vragen. Scroll hiervoor naar beneden.

Openingstijden receptie:
Maandag 07.30 - 21.00 uur
Dinsdag 07.30 - 21.00 uur
Woensdag 07.30 - 21.00 uur
Donderdag 07.30 - 20.30 uur
Vrijdag 07.30 - 18.00 uur
Zaterdag 07.30 - 14.30 uur
Zondag 09.00 - 14.30 uur

Waar kun je ons vinden?
Wanneer je van plan bent om met het openbaar vervoer richting het Sterrenbad te komen, kijk dan goed op www.9292.nl zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Openingstijden feestdagen
U vindt de actuele openingstijden in onze online agenda.

Heb je een tip voor ons of een vraag waarmee we je kunnen helpen, dan horen we dat graag!
Vul onderaan de pagina het contactformulier in en we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag. Je kunt ons natuurlijk ook bellen op telefoonnummer 070–511 31 04. We zijn telefonisch bereikbaar voor jouw vragen.

Heb je een vraag of opmerking? Laat het ons hieronder weten.

Nog 500 tekens resterend

Algemeen veelgestelde vragen

Klik hier voor een overzicht van de reguliere openingstijden.

Klik hier voor een overzicht van onze tarieven.

- Voor een bezoek aan onze accommodatie heb je een geldig bewijs nodig in de corona check-app

- Blijf thuis bij (milde) klachten

- Betaal contactloos

- Desinfecteer je handen bij entree (optioneel)

Daar is bijgekomen:

- Gehele accommodatie sluit 17:00 uur

- Mondkapjesplicht voor personeel en bezoek (vanaf 13 jr) als je je verplaatst (niet in de zwemzaal)

- Anderhalve meter afstand en eenrichtingsverkeer

- Alle douches gesloten

Ja, er zijn grote kluisjes aanwezig in onze garderobe. Je kunt gebruik maken van de kluisjes met een €0,50 munt. Na afloop ontvang je de €0,50 munt weer terug.

Op de zwemzaal zijn er kleine kluisjes aanwezig. Hier kun je bijvoorbeeld een portemonnee of telefoon in leggen. Deze kluisjes zijn gratis en werken met een polsbandje.

Wij hebben 3 verschillende baden; een recreatiebad 32℃, een wedstrijdbad 28℃ en een doelgroepenbad 34℃. Daarnaast hebben we een whirlpool/bubbelbad 33℃ en een kinderbadje.

Ja, aan de kassa is het mogelijk om zwembandjes en zwemschoentjes aan te schaffen. Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen onder begeleiding van een volwassene (18 jaar of ouder) zwemmen.

Ja, je kunt bij ons gratis voor de deur parkeren.

Ja, gevonden voorwerpen worden maximaal twee weken bewaard bij de receptie. Om contact op te nemen met de receptie klik je hier.

Veelgestelde vragen over zwemlessen

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Dit kan vanaf 3,5 jaar en gaat via Zwemscore, ons online leerlingvolgsysteem.

4 weken abonnement 1 x per week les €83,00 
13 weken abonnement 1 x per week les €234,75
Inschrijven eenmalig 35,-

Belangrijke informatie: Voor de voorwaarden met betrekking tot betalen en opzeggen van lesgeld en abonnementen klikt u hier.

Please note: For the conditions of payment of tuition fees and the cancellation of your membership click here.

Je kunt je kind via ons leerlingvolgsysteem afmelden voor de zwemles. Mocht je er niet uitkomen; Klik hier om contact op te nemen.
In het geval dat je kind i.v.m. ziekte eenmalig niet naar de les kan komen, kan jouw kind een inhaalles volgen, mits de afmelding op tijd wordt doorgegeven.

Wil je contact over de verwachte wachttijd van jouw kind? Dat kan telefonisch of via e-mail. Klik hier om contact op te nemen.

Korte wachtlijsten, flexibel lessen inhalen en gecertificeerde docenten.

We bieden verschillende vormen van lesgeven zoals kleinere groepjes of ouder kind zwemles.

- Onze lesgevers zijn allemaal gediplomeerd en hebben veel ervaring.

- Je kan de vaardigheden van je kind volgen in ons online leerlingvolgsysteem.

- Iedere 6-8 weken is het mogelijk om een les mee te kijken.

- Iedere 6-8 weken is er diplomazwemmen.

- 46 weken in het jaar bieden wij zwemlessen aan en in de 6 weken zomervakantie bieden wij de mogelijkheid voor zomerlessen.

- In ons Café Plaza hangt een tv-scherm waarop je je kind volgt tijdens de zwemles. Dit beeld schakelt naar de verschillende baden. Tevens is er gratis WI-FI in de Café Plaza.

- Voor de deur van het Sterrenbad is er ruime gratis parkeergelegenheid.

- Het Sterrenbad Sportfondsen is in bezit van de Licentie ZWEM ABC en voldoet daarmee aan de nationale zwem veiligheidsnormen.

En zolang jouw kind op de wachtlijst staat (met een maximum van 6 maanden), kan jouw kind op vertoon van de lespas gratis zwemmen tijdens het vrijzwemmen, onder begeleiding van een betalende, meezwemmende volwassene. Zodra je kind op les zit kan dit op vertoon van een geldige leskaart.

De zwemlessen gaan altijd door. Alleen niet op officiële feestdagen. In de zomervakantie is er een aangepast zwemles rooster. Hier kun je lessen voor inkopen. Ouders van leskinderen worden daar altijd in juni over geïnformeerd.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Hier worden zo vaak mogelijk de scores toegevoegd. Het leerlingvolgsysteem kun je eenvoudig openen op de website. Klik hier om naar het leerlingvolgsysteem te gaan.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

Dit kan bij de receptie.

Het gemiddelde kind heeft 80 lessen nodig voor het behalen van diploma-A (op basis van reguliere lessen). Het ene kind doet er net wat langer over en het andere kind net wat korter. Het kan ook voorkomen dat een kind in het begin veel lessen nodig heeft voordat het vorderingen maakt en daarna een inhaalslag maakt (of andersom).

Dat is wel verstandig. Met de komst van de zwemparadijzen met wildwaterglijbanen en veel nieuwe vormen van recreatie in, op en bij het water, hebben kinderen meer vaardigheden nodig dan vroeger.

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet een heel uur alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken. Met opdrachtkaarten oefenen kinderen zelfstandig bepaalde vaardigheden die eerder al zijn aangeleerd. Hierdoor kan de zwemlesgever heel gericht met een klein groepje intensief iets oefenen.

Zeker! Hiervoor bieden wij een test(test les) aan om het niveau van het kind te bepalen. Hierna wordt het kind geplaatst in het juiste niveau.

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: 0900 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 53 64 69 28.

Heeft u verder nog vragen? Vraag deze dan aan de receptie van het Sterrenbad of mail naar sterrenbad@sportfondsen.nl We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.