Zwemles Sterrenbad

Zwemles Sterrenbad

Een leven lang waterveiligheid- en plezier

Contentpagina Zwemles - header nieuw.jpg

Waarom je Zwem- ABC halen

Rivieren, meren, sloten, kanalen, de Noordzee… Nederland is een echt waterland. In zo’n waterrijke omgeving is veiligheid belangrijk, daarom vinden we dat iedere Nederlander moet kunnen leren zwemmen. Bij Sportfondsen kun je het officiële Zwem-ABC halen.

Zwemles in het Sterrenbad

In het Sterrenbad leiden we kinderen vanaf 4 jaar spelenderwijs op voor de diploma’s: A, B, C, Zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Onze diploma’s worden uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden (NRZ). Dit is de landelijke organisatie die de Nationale Zwemdiploma’s uitgeeft en toeziet op de kwaliteit van het zwemonderwijs, de zwemveiligheid en zwemvaardigheid.

Al onze zwemlessen voor kinderen worden gegeven van maandag t/m vrijdag tussen 15 en 18 uur, en op zaterdag tussen 8 en 12.

De niveau’s

Hieronder lees je wat de niveaus die wij aanbieden inhouden en wat je ermee kan.

Diploma A

Diploma A wordt opgedeeld in vier badjes(niveau). Er worden vaardigheden geleerd voor een zwembad zonder attracties.

Diploma B

Hier worden vaardigheden geleerd voor een zwembad met attracties zoals bijvoorbeeld een wildwaterglijbaan en een golfslagbad.

Diploma C

Hier worden vaardigheden geleerd voor een zwembad met attracties en vaardigheden voor het zwemmen in open water, zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten. Met diploma C op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Nog beter leren zwemmen? Dat kan! Hiervoor bieden we zwemvaardigheid 1,2 en 3 aan.

Zwemmen met kleding

Iedere eerste lesweek van de maand wordt er in kleding gezwommen. Hieronder staat een overzicht van de juiste kleding per niveau:

Bad A1 en A2: t-shirt met lange mouwen

Bad A3: t-shirt met lange mouwen en schoenen

Bad A4 en B: t-shirt met lange mouwen, schoenen en lange broek.

C: t-shirt met lange mouwen, schoenen, lange broek en jas met lange mouwen.

Zwemles

Wij bieden verschillende soorten zwemlessen aan naast onze reguliere lessen. Hieronder kan je meer informatie per type zwemles vinden.

  • Belangrijke informatie: Voor de voorwaarden met betrekking tot betalen en opzeggen van lesgeld en abbonnementen klikt u hier.
  • Please note: For the conditions of payment of tuition fees and the cancellation of your membership click here.

Direct inschrijven voor zwemlessen?

Schrijf je kind direct in voor zwemlessen in het Sterrenbad

Klik hier!

Veelgestelde vragen over zwemlessen

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Dit kan vanaf 3,5 jaar en gaat via Zwemscore, ons online leerlingvolgsysteem.

Je kunt je kind via ons leerlingvolgsysteem afmelden voor de zwemles. Mocht je er niet uitkomen; Klik hier om contact op te nemen.
In het geval dat je kind i.v.m. ziekte eenmalig niet naar de les kan komen, kan jouw kind een inhaalles volgen, mits de afmelding op tijd wordt doorgegeven.

Wil je contact over de verwachte wachttijd van jouw kind? Dat kan telefonisch of via e-mail. Klik hier om contact op te nemen.

De zwemlessen gaan altijd door. Alleen niet op officiële feestdagen. In de zomervakantie is er een aangepast zwemles rooster. Hier kun je lessen voor inkopen. Ouders van leskinderen worden daar altijd in juni over geïnformeerd.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Hier worden zo vaak mogelijk de scores toegevoegd. Het leerlingvolgsysteem kun je eenvoudig openen op de website. Klik hier om naar het leerlingvolgsysteem te gaan.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

Dit kan bij de receptie.

Het gemiddelde kind heeft 80 lessen nodig voor het behalen van diploma-A (op basis van reguliere lessen). Het ene kind doet er net wat langer over en het andere kind net wat korter. Het kan ook voorkomen dat een kind in het begin veel lessen nodig heeft voordat het vorderingen maakt en daarna een inhaalslag maakt (of andersom).

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet een heel uur alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken. Met opdrachtkaarten oefenen kinderen zelfstandig bepaalde vaardigheden die eerder al zijn aangeleerd. Hierdoor kan de zwemlesgever heel gericht met een klein groepje intensief iets oefenen.

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: 0900 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 53 64 69 28.

Heb je een andere vraag?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.